Reflektion av de uppdaterade målen för gymnasiets läroplan (2019) i "Fokus" läroböckerna i svenska som andraspråk - Bergö, Anne-Lie (2022)
Tässä tutkielmassa selvitin, kuinka vuoden 2019 lukion opetussuunnitelman perusteiden uudet painotukset laaja-alaisten oppimistavoitteiden sekä oppiainekohtaisten moduuleille asetettujen tavoitteiden suhteen realisoituvat tarkastelemieni sähköisten Fokus -oppikirjojen osalta, joihin minulle annettiin ystävällisesti käyttöoikeus itse kustannusosakeyhtiö Otavalta. Yleisemmän katsauksen lisäksi tarkastelin lyhyesti vielä oppikirjojen tehtäviä opetussuunnitelmassa painotettujen opetuksen eriyttämisen sekä monilukutaidon näkökulmista. Tutkimusmetodina noudatan laadullista sisällönanalyysiä jossa pyrin vertailemaan vuosien 2015 ja 2019 opetussuunnitelmia toisiinsa, sekä analysoimaan oppikirjoja vuoden 2019 opetussuunnitelman ja teorian pohjalta.