Työn merkitysten ja täyttymysten eli TMT-kyselyn osa-alueiden yhteydet työhyvinvointiin - Malinen, Oona; Montin, Zaida (2022)
Tämän pro gradu - tutkielman tarkoituksena oli selvittää, miten työn merkitysten ja täyttymysten eli TMT-kyselyn osa-alueet (perustarpeet ja turvallisuus, arvostus ja uramenestys, aitous ja toimijuus, itsensä kehittäminen ja kyvykkyys, yhteenkuuluvuus ja myötävaikuttaminen työyhteisössä, laaja-alainen ja arkinen hyvän tekeminen) ovat yhteydessä työhyvinvointiin. Tämän lisäksi tutkimme, millä osa-alueella on vahvin yhteys työhyvinvointimuuttujiin eli työuupumukseen sekä työn imuun. Tutkimuksen aineisto kerättiin syksyn 2020 sekä kevään 2021 aikana osana Inhimillisesti kestävät työurat - tutkimushanketta ja se koostui 280 pääsääntöisesti tai opintojen ohella työssäkäyvistä henkilöstä ja se oli yhdistelmä useasta osaotoksesta. Yhteyksiä muuttujien välillä tarkasteltiin hierarkkisen lineaarisen regressioanalyysin avulla.