Kryptovaluuttojen tietoturvauhat - Taipale, Roope (2022)
Lohkoketjuteknologia ja kryptovaluutat ovat saavuttaneet merkittävää huomiota viime aikoina. Kryptovaluuttojen määrä ja markkina-arvo on kasvanut merkittävästi siitä lähtien kun ensimmäinen kryptovaluutta Bitcoin kehitettiin. Lohkoketjuteknologiaa pidetään turvallisena, mutta kuitenkin käytännössä kryptovaluuttoihin kohdistuu useita erilaisia uhkia. Erilaiset uhat vähentävät kryptovaluuttojen omistamisen turvallisuutta, sekä vaikuttavat negatiivisesti kryptovaluuttojen uskottavuuteen, ja siten niiden arvoon markkinoilla. Tutkielmassa selvennetään kryptovaluuttojen toimintaa, kryptovaluuttoihin kohdistuvia uhkia ja niiden vaikutuksia kryptovaluuttoihin.