Lajitasa-arvoinen moraalifilosofia John Rawlsin oikeudenmukaisuusteorian pohjalta - Tuomisalo, Emmaleena (2022)
Tutkielmassa tarkastelen, miten John Rawlsin oikeudenmukaisuusteoria soveltuu lajiriippumattomien moraaliperiaatteiden tarkasteluun. Vastoin Rawlsin omaa käsitystä esitän, että Rawlsin teorian pohjalta voidaan löytää tähän työkaluja. Tarkoituksena on yhdistää Rawlsin Oikeudenmukaisuusteoria-teos (1971) ja sen kommentaattorien näkökulmat.