Business Intelligence osana organisaation tiedolla johtamista - Lampinen, Konsta (2022)
Organisaatioiden käytössä olevan tiedon määrä kasvaa jatkuvasti ja samaan aikaan on tunnistettu myös sen hyödyntämiseen liittyvät mahdollisuudet etenkin liiketoiminnan ja siihen liittyvän päätöksenteon näkökulmasta. Tiedon hyödyntäminen nähdäänkin organisaatioiden näkökulmasta merkittävänä tekijänä kilpailuedun tavoittelussa ja toisaalta sen voi katsoa osaltaan olevan organisaatioille jo välttämätöntä kilpailussa ympäristössä. Tiedolla johtaminen onkin käsitteenä kehittynyt kuvaamaan organisaatioissa tapahtuvaa aktiivista tiedon hyödyntämistä aina raakadatasta päätökseen, joka perustuu osaltaan tietoon ja tähän liittyen myös Business Intelligence (BI) eli liiketoimintatiedon hallinta on noussut keskeiseksi tutkimuksen aiheeksi. BI:n keskeinen tehtävä on mahdollistaa tiedon hyödyntäminen päätöksenteossa prosessien ja teknologioiden avulla.