Todentamisen ohittaminen : tutkimuksen nykytilanne - Turunen, Pinja (2022)
Tässä tutkimuksessa tehtiin systemaattinen kirjallisuuskartoitus selvittämään todentamisen ohittamiseen liittyvän tutkimuksen nykytilannetta, vertaillen julkaisuja ja samalla aikavälillä havaittuja haavoittuvuuksia. Tutkitut julkaisut kuvasivat pääasiassa ratkaisuja todentamisen ohittamisen estämiseksi, mutta myös hyökkäyksiä läpikäyviä julkaisuja oli paljon. Tutkimuksessa yleisimpiä käsiteltyjä aihealueita olivat laitteisiin ja yhteyksiin liittyvä todentamisen ohittaminen sekä biometrisen todentamisen haavoittuvuudet. Aiheeseen liittyvissä väärän todennuksen (CWE-287) alakategorioissa julkaisuista ja haavoittuvuuksista yleisin oli todentamisen ohittaminen huijaamisen kautta. Toisena julkaisuista oli toiston kautta todentamisen ohittaminen. Haavoittuvuuksissa toisiksi yleisimpänä oleva vaihtoehtoisen reitin tai kanavan käyttäminen sen sijaan esiintyi vähemmän julkaisuissa, mahdollisesti kaivaten lisätutkimusta.