”Voi pyhä sylvi tätä Marinin jatkuvaa sekoilua...” : erimielisyys Twitterin uudelleentviittauksissa - Mäki, Vilma (2022)
Viime vuosien aikana Suomessa huolta on herättänyt julkisen keskustelukulttuurin heikentyminen. Heikentynyt keskustelukulttuuri näkyy erityisesti Twitterissä, joka on osa laajempaa sosiaalisen median kokonaisuutta. Tutkielmani tavoitteena on tarkastella, miten Twitterin uudelleentviittauksissa osoitetaan erimielisyyttä. Lisäksi tutkin, millainen vuorovaikutuksellinen ilmiö uudelleentviittaus ylipäätään on. Tutkielmani aineistona toimii Suomen nykyisen pääministerin Sanna Marinin tviiteistä tehdyt uudelleentviittaukset. Alkuperäisissä tviiteissään Marin tiedottaa hallituksen tekemistä rajoitustoimista koronaviruspandemiaa vastaan. Tutkielma perustuu seuraaviin tutkimuskysymyksiin: 1) Miten uudelleentviittauksissa osoitetaan erimielisyyttä? 2) Miten alkuperäinen tviitti ja uudelleentviittaus suhteutuvat toisiinsa? 3) Millaisia vuorovaikutusfunktioita erimielisyyttä osoittavilla uudelleentviittauksilla on suhteessa kirjoittajan omaan yleisöön?