Luurankolihaksen poikkipinta-alan ja rasvattoman massan yhteys maksimivoimantuottoon voimaurheilijoilla ja fitnessurheilijoilla - Leikko, Elsi (2022)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää, kuinka paljon lihaksen anatominen poikkipinta-ala ja rasvaton massa selittävät maksimivoimantuottoa. Lisäksi tutkitaan, eroaako maksimivoimantuoton taso, lihaksen poikkipinta-ala ja rasvaton massa sekä niiden yhteydet suomalaisten eliittitason voimaurheilijoiden ja fitnessurheilijoiden välillä.