Opettajan työ Helsingin Sanomien koronakevättä 2020 koskevissa mielipidekirjoituksissa - Kukko, Lotta; Nurmi, Ella (2022)
Maaliskuussa 2020 koronapandemia pakotti koulut siirtymään etäopetukseen ja koulunkäynti nousi julkiseen keskusteluun myös mediassa. Mediatekstit rakentavat sosiaalista todellisuutta ja voivat luoda oletuksia opettajista ja odotuksia heidän työnsä merkityksestä. Nämä oletukset ja odotukset voivat vaikuttaa opettajien toimintaan, koulutuksen sisältöihin ja käytäntöihin. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, miten opettajan työtä kuvattiin Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksissa koronapandemian alkuvaiheessa. Tutkimuskysymykset ovat: Mitä opettajista ja opettajan työstä kirjoitettiin koronakevättä 2020 koskevissa mielipidekirjoituksissa? Mitä odotuksia opettajille ja heidän työlleen asetettiin ja millaisia oletuksia heidän työstään tehtiin koronakevättä 2020 koskevissa mielipidekirjoituksissa?