Stancetaking in Online Climate Change Discussion - Mäkitalo, Oona (2022)
Tämän tutkimuksen aiheena on asennoitumisen (stancetaking) ilmaiseminen ilmastonmuutoskeskustelussa erityisesti verkossa toimivilla alustoilla. Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella verkkoympäristössä tapahtuvaa ilmastonmuutoskeskustelua asennoitumisen ilmaisemisen näkökulmasta. Aineisto koostuu 68 lukijoiden kommentista, jotka on julkaistu The Guardian -lehden ilmastonmuutosta käsittelevän artikkelin kommenttikentässä. Aineiston analyysissa on hyödynnetty diskurssianalyysin metodeja, joilla on pyritty selvittämään (1) millä kielellisillä keinoilla asennoitumista ilmaistaan ja tuodaan ilmi ja (2) mihin asennoituminen kohdistuu.