Luontoliikunnan opetus yläkoulussa ja lukiossa - Kokko, Iida (2022)
Tämän kandidaatin tutkielman tarkoituksena on selvittää, kuinka paljon ja millä tavoin luontoliikuntaa opetetaan yläkoulussa ja lukiossa, ja mitä mieltä oppilaat ovat luontoliikunnan opetuksesta kouluissa. Nostan työssäni esille oppilaiden kokemuksia ja käsityksiä luontoliikunnan opetuksesta, sillä haluan tietää, miten oppilaat kokevat luontoliikunnan opetuksen kouluissa. Tulevana liikunnanopettajana haluan opettaa luontoliikuntaa mahdollisimman mielekkäästi oppilaiden näkökulmasta katsottuna, jotta liikunta ja etenkin luontoliikunta jäisi oppilaiden mieleen positiivisena kokemuksena ja kantaisi liikunnallisen elämän ylläpidossa myös aikuisiällä.