Vårdat, enkelt och begripligt om covid-19 på webben? : en klarspråksanalys av webbtexter från Finland och Sverige - Heiskanen, Kira (2022)
Tämän kandidaatintutkielman tavoitteena on selvittää, miten selkeää kieltä Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Ruotsin Folkhälsomyndigheten ovat käyttäneet ruotsinkielisissä verkkoteksteissään koronavirustaudista covid-19. Lisäksi tutkitaan, minkälaisia selkeään kieleen liittyviä yhtäläisyyksiä ja eroja ilmenee kansanterveysvirastojen verkkoteksteissä.