Pilvipalvelut ja niiden suosion syitä - Herttala, Atte (2022)
Tutkielman aiheena on pilvipalveluiden ominaisuudet, palvelu- ja käyttöönottomallit sekä pilvipalvelujen vertausta klassisiin yrityksien omilla palvelimella oleviin palveluihin ja järjestelmiin. Tutkielmassa käydään läpi esimerkiksi pilvipalveluiden hinnoittelua, saatavuutta sekä turvallisuusnäkökulmaa. Tutkielmassa avataan myös pilvipalveluiden korkean suosion takana olevia syitä.