VoIP ja tietoturva - Kanninen, Joonas (2022)
VoIP-teknologian laajentuvan käytön myötä sen tietoturvasta tulee entistä ajankohtaisempaa. Tämän kirjallisuuskatsauksen tavoitteena on luoda yleinen käsitys VoIP-teknologian sisällöstä, sitä hyödyntävistä hyökkäyskeinoista ja kyseisiä hyökkäyksiä vastustavista puolustuskeinoista. Hyökkäyskeinoihin tutustuessa ilmenee, että muista Internet-sovelluksista tuttuja hyökkäyksiä voidaan toteuttaa myös VoIP:lla. Hyökkäyksissä saatetaan hyödyntää lisäksi VoIP:n omia ominaisuuksia. Vastaavasti hyökkäyksiltä puolustautuessa voidaan hyödyntää sekä muille Internet-sovelluksille kehitettyjä keinoja, että puheen ominaisia piirteitä.