Lohkoketju - konsensus ja haasteet - Sihvo, Niko (2022)
Lohkoketjut ovat hajautettuja digitaalisia tilikirjoja, jotka sisältävät lohkoihin ryhmiteltyjä transaktioita. Tutkielmassa käsitellään lohkoketjujen perusperiaatteita, jonka jälkeen tarkastellaan lohkoketjujen käyttämiä konsensusalgoritmeja ja haasteita hajautetun internet näkökulmasta.