The Sustainable Finance Disclosure Regulation : kokemuksia sääntelyn käyttöönotosta - Tiainen, Joona (2022)
Vastuullisen sijoittamisen ala on kokenut vahvaa kasvua viime vuosina. Alalla on kuitenkin esiintynyt haasteita, esimerkiksi vertailukelpoisuuden ja standardien puute. Tukeakseen kestävän rahoituksen ja vastuullisemman sijoitustoiminnan kasvua Euroopan unioni on luonut kestävän rahoituksen suunnitelman. Suunnitelman tavoitteiden toteuttamiseksi EU on luonut uusia sääntelyitä, joiden avulla EU pyrkii vastaamaan näihin haasteisiin ja helpottamaan rahavirtojen ohjautumista vastuullisempiin kohteisiin.