Metafiktiiviset metodit videopeleissä - Putula, Ilona (2022)
Tutkielmassa käsitellään videopeleistä löytyviä metafiktion metodeja eli interaktiivista metalepsistä. Esimerkit metodeista jaetaan kolmeen luokitukseen, joiden avulla tarkastelu videopelien diegeesissä ja narratiivisilla tasoilla on sujuvampaa. Metafiktion metodit ovat pelimekaniikoita, jotka rikkovat pelin rajoja ja mahdollistavat syvempää immersiota pelin narratiiviin.