Tietoallas ja tietovarasto massadatan hallinnassa - Granqvist, Niklas (2022)
Nykypäivänä tietoaltaat ovat nousseet suureen suosioon yritysten datan käsittelyssä. Massiivisten datamäärien hallinta ja käsittely niin kutsutun massadatan aikakauden aikana on muodostanut haasteita, joihin perinteiset ratkaisut eivät ole soveltuneet. Seurauksena tälle on kehitetty tietoaltaat, jotka ratkaisevat ongelman heterogeenisen tiedon varastoinnissa ja tuovat uusia mahdollisuuksia tämän käsittelyyn, mutta poikkeavat vanhempien ratkaisujen käytettävyydestä.