Suomessa asuvan ulkomaalaistaustaisen aikuisväestön psyykkinen kuormittuneisuus - Robertsson, Tessa (2022)
Suomessa ulkomaalaistaustaisen väestön osuus koko väestöstä on kasvanut tasaisesti viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana ja osuus tulee kasvamaan maahanmuuton yhä yleistyessä sekä uusien maahanmuuttajasukupolvien syntyessä. Ulkomaalaistaustainen väestö on heterogeeninen väestöryhmä, johon kuuluvat eroavat toisistaan esimerkiksi taustamaan, maahanmuuton syyn, sosioekonomisen aseman ja kielitaidon osalta.