Viestintäilmapiiri luovassa virtuaalitiimissä : viestintäkäytänteet ilmapiirin muovaajina ja ilmentäjinä - Laine, Sarita; Minkkilä, Roosa (2022)
Tämän tutkielman tavoitteena on kuvata luovan virtuaalitiimin viestintäkäytänteitä ja niissä ilmeneviä viestintäilmapiirin erityispiirteitä. Tutkielmassa tarkastellaan viestintäkäytänteitä tiimin viestintäilmapiirin muovaajina ja ilmentäjinä. Tutkielmassa tehdään tulkintoja siitä, millaisia viestintäkäytänteitä virtuaalitiimin vuorovaikutuksessa voidaan tunnistaa sekä siitä, millaisia viestintäilmapiirin erityispiirteitä viestintäkäytänteet ilmentävät. Teoreettisena viitekehyksenä hyödynnetään vuorovaikutuksen funktion ja viestintäkäytänteen käsitteitä, supportiivisen ja defensiivisen viestintäilmapiirin teoreettista jäsennystä sekä adaptiivisen strukturaation teoriaa.