Universal Quantum Gates - Sakharovskiy, Konstantin (2022)
Tässä kirjallisuuskatsaukseksi rakennetussa opinnäytetyössä annamme lukijalle yleiskatsauksen kvanttilaskennan piirimallin peruselementeistä, universaaleistaporteista. Esittelemme alustavat tiedot, joihin tarvitaan kvanttilaskennan ja universaalisuuden ymmärtämiseen, mukaan lukien vaadittava minimimatematiikka. Päätämme väitteeseen universaalien kvanttiporttien tärkeydestä kvanttilaskennan teorialle ja käytännölliselle sekä tarpeeseen tutkia tyhjentävä luettelo ei-universaalisista kriteereistä.