Shakin evaluointi tietokoneella ja loppupelitietokannat - Seilonen, Iikka (2022)
Tässä kandidaatintutkielmassa selvitetään miten shakin ratkaiseminen, ja loppupelitietokannat ovat kehittyneet nykytietokoneiden alkuajoista nykypäivään. Tutkielmassa selitetään taustoittavasti pelien ratkaisemisen teoriaa ja selvitetään mitä haasteita ja ratkaisuja suurien tietokantojen luomiseen liittyy.