Pilvialustat IoT havainnointidatan käsittelyssä - Raudas, Antero (2022)
Tässä työssä tutustutaan pilvipalveluiden ja IoT mittalaitteiden yhteistoimintaan. Työssä luodaan katsaus kolmeen tunnettuun mittalaitteiden käyttämään verkkoteknologiaan, ja seitsemään suosittuun kaupalliseen ja avoimen lähdekoodin IoT alustaan. Työssä esitellään alustoille asetettuja vaatimuksia ja valintakriteereitä ja tutustutaan IoT alustojen referenssimalleihin, joita on kehitetty helpottamaan sovellusten kokonaisuuden hallintaa. Työssä toteutetaan Mökin olosuhdetietojen mittaussovellus, joka kerää olosuhteisiin ja säätilaan liittyvää avaintodataa ympäristöstään, ja hyödyntää Microsoft Azuren pilvipalveluita datan prosessointiin, tallennukseen ja esittämiseen.