Digitaalisen disruption vaikutuksia sisäiseen tarkastukseen : case lohkoketjut - Havia, Eetu; Selin, Jere (2022)
Lohkoketjuteknologiaa on alettu tutkia uudenlaisena tapana tallentaa ja jakaa tietoa organisaatioiden käyttämissä tietojärjestelmissä. Lisäksi kyseinen teknologia on synnyttänyt täysin uuden kryptovaroiksi kutsutun omaisuusluokan. Lohkoketjuteknologian aiheuttaman muutoksen tietojärjestelmiin on ennakoitu olevan luonteeltaan disruptiivista, sen tapahtuessa ensin vähitellen ja sitten yhtäkkiä, aiheuttaen äkillisiä muutoksia organisaatioiden riskiympäristöön.