Henkilökohtainen budjetti itsemääräämisoikeuden rakentajana - Kääriä, Hanna (2022)
Tutkimus käsittelee henkilökohtaista budjettia ja sen roolia itsemääräämisoikeuden rakentajana vammaisilla ihmisillä. Henkilökohtainen budjetti on toimintamalli, missä tarvittava tuki ja palvelut suunnitellaan ja räätälöidään yksilöllisesti, vammaisen ihmisen ollessa avainhenkilönä tekemässä palvelukokonaisuuden muotoilua, suunnittelua ja valintoja. Tavoitteena on, että henkilökohtainen budjetointi lisää vammaisten ihmisten itsemääräämisoikeutta ja parantaa osallisuutta.