Foreign language anxiety among Finnish ninth grade students - Rautio, Isa (2022)
Kieliahdistus on monimutkainen ilmiö, joka voi vakavimmillaan aiheuttaa suuria vaikeuksia vieraan kielen oppimiseen. Vaikka kieliahdistusta on tutkittu maailmalla varsin paljon, Suomessa tutkimusta kaivattaisiin enemmän. Tämän kandidaattitutkielman tarkoituksena onkin selvittää kieliahdistuksen esiintymistä suomalaisilla yhdeksäsluokkalaisilla englannin kielen oppiaineessa. Päätavoitteena tutkimuksessa on saada selville, kuinka suurta kieliahdistuksen esiintyvyys on, mitkä tekijät vaikuttavat siihen ja onko oppilailla selviytymiskeinoja kieliahdistukseen. Koska yhdeksännellä luokalla koulumenestyksellä voi jatkokoulutukseen etenemisen myötä esiintyä lisäpaineita, on tärkeää selvittää kieliahdistuksen esiintymistä kyseisellä ikäryhmällä.