What if I sound stupid? : supporting learners' oral L2 self-confidence through teaching - Naskali, Milja (2022)
Vierasta kieltä ääntäessämme asetamme itsemme alttiiksi ympäröivien ihmisten arvostelulle, minkä vuoksi tämä osa-alue aiheuttaakin usein jännitystä, epävarmuutta ja jopa ahdistusta kieltä opeteltaessa. Suullinen tuottaminen on kuitenkin hyvin olennainen osa kielitaitoa, ja tämän taidon kehittämiseksi sitä tulisi harjoitella ahdistuksesta huolimatta. Kouluympäristö tarjoaa tälle harjoittelulle suhteellisen turvalliset puitteet, ja opettajan rooli oppijoiden kieliahdistuksen lievittämisessä onkin merkittävä. Opettajien tulisi kannustaa oppijoita suullisen kielitaidon harjoittamiseen luokkahuoneen turvassa, jotta nämä uskaltaisivat hyödyntää taitojaan myös sen ulkopuolella.