”When I talk, it’s not a rant. It’s a symphony of ideas” : a study on the rhetorical devices in Kanye West’s speech - Vainio, Otto (2022)
Rap-musiikin suosio on ollut jyrkässä nousussa viime vuosikymmenien aikana. Tämä on johtanut rap-musiikin yhteiskunnallisen statuksen kasvamiseen ja antanut kyseisen genren artisteille yhä isomman alustan ilmaista mielipiteitään sekä mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin. Tämän tutkielman tavoitteena oli saada lisää tietoa rap-artisti Kanye Westin käyttämistä retorisista keinoista. Tutkielmassa pyrittiin selvittämään retoristen keinojen esiintyvyys, käsiteltävät teemat, sekä analysoimaan retoristen keinojen mahdollisia vaikutusmekanismeja aikaisemman tutkimustiedon avulla.