Le soutien à la diversité culturelle à travers l’enseignement de la culture en cours de français langue étrangère - Murto, Vilma (2022)
Tämä kandidaatin tutkielma käsittelee sitä, kuinka ranskan opettajat johdattavat oppilaita ymmärtämään ja huomaamaan kulttuurista moninaisuutta kulttuurin opetuksen kautta. Kulttuurisesta moninaisuudesta on tullut tärkeä osa Suomen perusopetuksen opetussuunnitelmaa, ja halusimmekin nähdä huomioivatko opettajat tätä teemaa opetuksessaan ja tekevätkö he sen oppilaille hyödyllisellä tavalla. Aiemmin kulttuurin opetukseen liittyvää tutkimusta on tehty erityisesti didaktiikan saralla. Meidän tutkimuksemme keskittyi kuitenkin itse opettamiseen ja täten tutkimuksemme kuuluukin pedagogiikan, tarkemmin kulttuurienvälisen lähestymistavan tutkimuskentälle.