Managing marketing in the digital era : evaluation of agile methodologies in marketing - Pesonen, Elisa (2022)
Maailma muuttuu radikaalia vauhtia, ja kaikki ympärillämme on digitaalisempaa joka päivä. Tämä vaikuttaa laajasti organisaatioiden toimintaan ja jopa ihmisten jokapäiväiseen elämään. Organisaatioilla on keskeinen tarve sopeutua nopeasti muuttuviin olosuhteisiin. Muuttuva toimintaympäristö vaikuttaa kriittisesti myös markkinointia. Kuten nopeasti muuttuvassa ympäristössä, toimenpiteiden on tapahduttava nopeasti vastatakseen jatkuvasti muuttuviin asiakkaiden tarpeisiin. Ketteristä menetelmistä on tehty laajaa tutkimusta ohjelmistokehityksen näkökulmasta, mutta markkinoinnin näkökulmasta tutkimus on edelleen vajavainen.