“Kuntoileva Niinistö pursuaa hyvää kevätmieltä” : presidentti Sauli Niinistön representaatiot Ilta-Sanomien verkkouutisotsikoissa - Leinonen, Olivia (2022)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan presidentti Sauli Niinistön representaatioita Ilta-Sanomien verkkouutisotsikoissa. Tavoitteena on selvittää, millaisia representaatioita Niinistöstä muodostuu sekä millaisilla kielellisillä keinoilla representaatioita rakennetaan. Tutkielman teoreettinen viitekehys muodostuu systeemis-funktionaalisesta kieliteoriasta, diskurssintutkimuksesta sekä poliittisten johtajien julkisuuskuviin liittyvistä teorioista.