Älykkäiden virtuaaliassistenttien käyttö älykodeissa - Nykänen, Paavo (2022)
Tämä tutkielma tutkii mitä hyötyä älykkäästä virtuaaliassistentista olisi osana älykotia ja mihin tarpeisiin sitä voitaisiin älykodeissa käyttää. Virtuaaliassistentit ovat todella nopeasti kehittynyt ja yleistynyt teknologiaratkaisu, jonka sovelluksia voi nähdä esimerkiksi älypuhelimissa, tietokoneissa ja nettisivuilla. Virtuaaliassistentit ovat erilaisia koneoppimisen teknologioita käyttäviä keskustelevia agentteja, joiden avulla pyritään käymään luonnollista keskustelua käyttäjän kanssa puhekielellä. Kotitalouksissa virtuaaliassistenttia voisi käyttää esimerkiksi kodin IoT-laitteiden käytön helpottamiseen ja automatisointiin sekä älykodissa erilaisten ohjelmistojen käytöön.