"Työnnät kätesi kultaan, taivas tummenee" : luontosuhde Pariisin kevät -yhtyeen lyriikoissa - Ahola, Elo (2022)
Käsittelen tutkielmassani viittä Pariisin kevät -yhtyeen kappaletta ekokriittisestä näkökulmasta. Tarkastelen sitä, miten luonnon ja kulttuurin vastakkainasettelut rakentuvat kappaleiden lyriikoissa ja pohdin, millaisia luontosuhteita lyriikoissa tulee esille. Tutkielmassa käsiteltävät kappaleet ovat ”Metsän laidalla puut”, ”Ehkä kaikki palaa itsestään ennalleen”, ”Saari”, ”Ennen oli hevosia” ja ”Pelon sydän”.