Kvanttitietokoneiden sovelluskohteet tietotekniikassa - Kääriäinen, Nico (2022)
Tämän tutkielman tavoitteena on antaa lukijalle yleiskuva kvanttitietokoneiden toiminnasta, sekä tutustua muutamiin niiden sovelluskohteisiin tietotekniikan alalla. Tarkasteltuja sovelluskohteita ovat RSA-salauksen purkaminen, kvanttiavaintenjako tai tunnetummin ''quantum key distribution'' sekä erinäiset sovellukset koneoppimisessa. Johtopäätöksenä todetaan, että monet kvanttitietokoneiden sovelluskohteista ovat vielä kehitysvaiheessa, mutta kuitenkin tarpeeksi pitkällä, että osa niistä voitaisiin ottaa käyttöön jo lähitulevaisuudessa.