Sosiaalisesti älykkäät agentit opetuspeleissä - Latikka, Säde (2022)
Tässä tutkielmassa tutkitaan sosiaalisesti älykkäitä agentteja ja niiden käytön potentiaalia opetuspeleissä. Potentiaalia selvitetään ensin tutkimalla opetuspelien ominaisuuksia ja käytön vaikutuksia sekä niiden motivaation näkökulmaa ja tutkimalla seuraavaksi videopeleissä käytettävien älykkäiden agenttien piirteitä ja soveltamista opetuspeleihin erityisesti tunteiden mallintamisen avulla. Sosiaalisesti älykkäiden agenttien osalta tutkielma selvittää niiden erityispiirteitä, käytön vaikutuksia, haasteita ja opetuskäytön tarkoitukseen kohdistuvassa suunnittelussa huomioon otettavia aspekteja.