"Kerran muistetaan niitä, jotka kirjoittivat historiaa verellään" : poliittinen ideologisuus Elvi Sinervon runokokoelmassa Pilvet - Saarinen, Eetu (2022)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan Elvi Sinervon Pilvet-runokokoelman poliittista ideologisuutta ja sen runoissa ilmenevää historiallisen ja yhteiskunnallisen kontekstin kommentointia. Työläiskirjailijana tunnettu Sinervo kirjoitti Pilvet ollessaan poliittisena vankina jatkosodan aikana. Kontekstualisoivan lähiluvun avulla analysoidaan tarkemmin viittä kokoelman runoa, joiden kautta pyritään muodostamaan kokonaiskuva teoksen ideologisuudesta ja poliittisista kannanotoista.