Kasvojen suojeleminen adoptioneuvonnassa Erving Goffmanin kasvot -käsitteen viitekehyksestä - Myllymäki, Sofia (2022)
Tämä kandidaatintutkielma on kuvaileva kirjallisuuskatsaus siitä, miten adoptioneuvonnassa toteutetaan kasvotyöskentelyä aiemman tutkimustiedon perusteella. Tutkielman teoreettinen viitekehys rakentuu Erving Goffmanin kasvot -käsitteen ympärille. Kasvot ovat Goffmanin (1955) mukaan ihmisen sosiaalinen arvo, jota pyritään suojelemaan. Kasvotyön käsitteellä taas Goffman viittaa kaikkeen siihen toimintaan, jota henkilö tekee suojellakseen kasvojaan. Tutkimukseni tarkoitus on tarkastella adoptioneuvontaa sellaisesta näkökulmasta, mistä sitä ei olla aiemmin tutkittu. Aineistoni koostuu tieteellisistä artikkeleista ja teoksista, jotka käsittelevät adoptioneuvontaa ja etenkin asiakkaiden kokemuksia siitä.