Viive Azuren pilvipalveluun matalan viiveen yhteyksillä - Harju, Jani (2022)
Verkkoon liitettyjen IoT-laitteiden määrä kasvaa jatkuvasti. Tarvitaan nopeampia tiedonsiirtoyhteyksiä siirtämään dataa laitteiden ja niitä ohjaavien pilvipalveluiden välillä. Matalan viiveen tekniikoita onkin markkinoilla tarjolla monia, kuten 5G, LTE-M, LTE, jne. Tässä Pro-gradu tutkielmassa tarkastellaan Microsoftin Azurea, joka on yksi tämän hetken johtavista pilvipalvelu alustoista. Tähän tehdään myös hakua verkosta tällä hetkellä löytyvistä 5G, LTE-M ja Wi-Fi 5/6 yhteydellä löytyvistä IoT-laitteista. Tutkielman pääkohde keskittyy matalan viiveen yhteyden mittaamiseen IoT-laitteen ja Azuren pilvipalvelun välillä.