”Äiti itkee, isä riehuu, iltapuuro liikaa kiehuu” : perheväkivallan kuvaaminen Mainio ja Zataar- ja Urhea Pikku-Nalle -lastenkirjoissa - Nissinen, Oona; Savonjousi, Alina (2022)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten perheväkivaltaa kuvataan Mainio ja Zataar- ja Urhea ja Pikku-Nalle- lastenkirjoissa. Lisäksi tutkimuksessa tarkasteltiin perheväkivaltaa lapsen näkökulmasta sekä selvitettiin, millaisia keinoja lastenkirjat tarjosivat väkivallan kokemuksen käsittelyyn. Tämän tutkimuksen aiheeksi valikoitui perheväkivalta, koska väkivallasta puhuminen ja siitä tietoisuuden lisääminen on tärkeää, jotta väkivaltaisuuden kokemuksista uskalletaan kertoa sekä hakea siihen apua.