Eron jälkeinen yhteistyövanhemmuus : perhesysteeminen näkökulma eron jälkeiseen yhteistyövanhemmuuteen ja sen suhteutumiseen lapsen erosopeutumiseen - Paavola, Jemina (2022)
Tämä kandidaatintutkielma tarkastelee eron jälkeistä yhteistyövanhemmuutta kuvailevan kirjallisuuskatsauksen muodossa, myös integroivan ja systemaattisen katsaustavan elementtejä sovellettuna. Tarkempana tutkimustehtävänä on selvittää, mitä eron jälkeinen yhteistyövanhemmuus on ja miten se suhteutuu lapsen erosopeutumiseen. Lisäksi tutkielmassa tarkastellaan eron jälkeisen yhteistyövanhemmuuden muotoja. Tutkielman teoreettisena viitekehyksenä hyödynnetään perhesysteemisen teorian antia erityisesti Murray Bowenin ja Salvador Minuchinin näkemysten pohjalta. Perhesysteemisessä ajattelussa perhe nähdään vuorovaikutukseen perustuvana, elävänä ja kompleksisena kokonaisuutena.