Toimintatutkimus juniorijalkapalloilijoiden nopeusominaisuuksien kehittämisestä kilpailukauden aikana - Ojala, Joona; Kuismin, Arttu (2022)
Tutkimus toteutettiin toimintatutkimuksena. Kohderyhmänä toimi Keski-Suomalaisen juniorijalkapallojoukkueen 15-vuotiaat poikapelaajat. Tutkimukseen osallistui alkujaan 20 pelaajaa, joista jakson aikana jäi neljä pois kilpailukauden aikaisista loukkaantumisista ja henkilökohtaisista syistä johtuen. Suunnittelimme ja pidimme pelaajille viiden viikon mittaisen harjoittelujakson, jonka aikana he tekivät nopeusominaisuuksien kehittämiseen tähtääviä harjoitteita. Pelaajat jaettiin kolmeen osaan: (1) verrokkiryhmään, (2) loikkaryhmään ja (3) juoksuryhmään. Verrokkiryhmäläiset eivät osallistuneet nopeusominaisuuksien harjoitteluun lainkaan. Loikkaryhmäläiset tekivät harjoitteita loikkapainotteisesti ja juoksuryhmäläiset suorittivat harjoitteita juoksupainotteisesti. Tutkimukseen osallistui lopulta 16 pelaajaa.