Lasten toimijuus lapsille suunnatussa näyttelyssä - Pulkka, Sarina (2022)
Tutkimuksen tarkoituksena on etsiä lasten toimijuutta Kulttuurikeskus ARXin lapsille suunnatussa näyttelyssä nimeltä Skidipeli Hämeenlinna. Tutkimusmenetelmiä ovat näyttelyvierailulle osallistuneen lapsiryhmän osallistuva havainnointi, haastattelu ja kysely lapsiryhmän aikuisille. Erityisenä näkökulmana on lasten toimijuus aikuisten tuottamissa lastenkulttuurisisällöissä ja aikuisten näyttelytilaan asettamien tarjoumien tarkastelu lasten toimijuuden taustalla. Toimijuus sisältää yksilön kykyä tehdä valintoja ja toimintavalmiutta toteuttaa ne valinnat. Tarjoumat ovat ympäristössä tarjolla olevia mahdollisuuksia.