Poliisiin liitettävät diskurssit Suomi24-keskustelupalstalla - Smeds, Elina (2022)
Kandidaatintutkielmassa tarkastellaan, miten poliisista keskustellaan Suomi24-keskustelupalstalla. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia diskursseja vuosina 2007 ja 2020 poliisista keskustellessa ilmenee ja onko niissä tapahtunut muutoksia. Tutkimus on toteutettu modernina diakronisena korpusavusteisena diskurssintutkimuksena (MD-CADS). Aineisto koostuu Suomi24-keskustelupalstan kommenteista, jotka on kerätty Korp-konkordanssityökalun avulla. Menetelmänä on AntConc-korpusohjelmistossa toteutettu avainsana-analyysi, joka nostaa aineistosta esille yleisimmin esiintyviä sanoja. Tutkimuskysymykset ovat: 1) Millaisiin diskursseihin avainsanat voidaan jaotella? ja 2) Miten vuosien 2007 ja 2020 diskurssit eroavat toisistaan?