Polkuattribuutti-menetelmä harvinaisten prosessivarianttien anonymisointiin - Rissanen, Ville; Nurmi, Erkka (2022)
Tutkielmassa selvitetään Suomen ja Euroopan Unionin lainsäädäntöä anonymisoinnin suhteen sekä yleisimpiä anonymisoinnin menetelmien toimintatapaa. Esitämme polkuattribuutti-menetelmän, jolla anonymisointi voidaan kohdentaa ainoastaan hoitopolun yksilöiviin osiin sen sijaan, että koko tapahtumarivi tai hoitopolku sensuroitaisiin osana anonymisointia. Menetelmän toimivuutta selvitetään kokeellisesti generoidulla datalla ja havaitaan, että polkuattribuutti-menetelmällä anonymisointu data korreloi hyvin vahvasti alkuperäisen aineiston kanssa.