On aika unohtaa salasanat : salasanojen tietoturvahaasteita ja ratkaisuehdotuksia - Ojala, Joonas (2022)
Salasanat ovat suosituin tunnistautumistapa, vaikka vaihtoehtoisia tunnistautumisjärjestelmiä on nykyään saatavilla. Tässä kirjallisuuskatsauksessa tarkastellaan yksivaiheisten salasanaa hyödyntävien tunnistautumisjärjestelmien tietoturvahaasteita sekä esitetään nykyaikaisia ratkaisuehdotuksia niille. Salasanapohjaiset tunnistautumisjärjestelmät vaativat yhteistyötä niin käyttäjien kuin tunnistautumisjärjestelmien puolesta, ja se yhteistyö on tasapainottelua tietoturvan ja käytännöllisyyden välillä. Salasananhallintajärjestelmät, keskitetyt tunnistautumisjärjestelmät ja monivaihetunnistautumiset minimoivat esitettyjä tietoturvahaasteita ja tarjoavat nykyaikaisen tavan hyödyntää salasanoja IoT-aikakaudella.