Fat female representation in the reality tv show "Dance Your Ass Off" - Räisänen, Suvi (2021)
Tämä tutkielma käsittelee lihavien naisten representaatioita. Tutkimuskysymykseni on millaisia representaatioita lihavat naiskilpailijat rakentavat itselleen tosi tv-sarjassa Dance Your Ass Off. Tutkimusmenetelmänä on kriittinen diskurssianalyysi. Valitsin tutkimuskysymyksen, koska olen kiinnostunut siitä kuinka lihavat naiset puhuvat itsestään ja kehoistaan laihdutusohjelmadiskurssissa. Halusin selvittää kuinka he representoivat itsensä lihavana henkilönä ja millaisia representaatioita he rakentavat itsestään, kun he muistelevat ohjelmaa kauden viimeisessä jaksossa laihempana henkilönä. Tuloksissa paljastui kolme pääkategoriaa:regimentoitu eli hallittavissa oleva keho, pystyvä keho ja kaunis keho. Representaatioissa ilmeni kuinka laihdutusohjelmissa vallitseva diskurssi on ajatus lihavasta kehosta kehona jota tulee kontrolloida ja laihdutus on naisten henkilökohtainen haaste. Laihdutuksen jälkeinen keho koetaan pystyvämmäksi ja kauniimmaksi kuin ,lihava keho. Lihavuutta neutraalina ilmiönä kohtelevaa diskurssia ei ilmennyt, mutta halu neutraaliin tai positiivisempaan kehonkuvaan on nähtävissä uudemmassa lihavuustutkimuksessa. Jatkotutkimusehdotus on tarkastella kuinka laihdutus voi saada uskonnollisia piirteitä sekulaarissa kulttuurissa.