Korpusavusteinen diskurssintutkimus COVID-19-rokottamattomista Helsingin Sanomien verkkoartikkeleissa - Kiiskinen, Meri (2022)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan, millaisia kollokaatteja sana rokottamaton saa Helsingin Sanomien COVID-19-aiheisissa verkkoartikkeleissa, millaisissa konteksteissa kollokaatit esiintyvät sekä millaisia diskursseja kollokaattien yhteydessä esiintyvät sanavalinnat rokottamattomista luovat. Näihin havaintoihin perustuen pohditaan lisäksi sitä, voidaanko Helsingin Sanomien uutisointia rokottamattomista pitää objektiivisena. Tutkimuskysymykset ovat: 1. Millaisia diskursseja noodin rokottamat kanssa esiintyvät kollokaatit konteksteineen rokottamattomista muodostavat? ja 2. Onko Helsingin Sanomien uutisointi rokottamattomista objektiivista?