Ohjelmistokehittäjien leikkisyys, motivaatio ja työilmapiiri - Isoaho, Aaron (2022)
Tutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella ohjelmistokehittäjien leikkisyyttä, motivaatiota ja työilmapiiriä suomalaisissa ohjelmistokehitysyrityksissä. Tutkimuksen aineisto (n = 258) kerättiin kyselytutkimuksella Webropolissa loppusyksystä 2021, ja se analysoitiin yhdistämällä laadullisen ja määrällisen analyysin tuloksia. Tutkimuksessa huomattiin, että leikkisä työn suunnittelu on yhteydessä työntekijän sisäsyntyisen motivaation kasvun kanssa. Tämän lisäksi huomattiin, että mitä leikkisämpi työntekijä on, sitä positiivisemmin hän kokee työilmapiirinsä ja työpaikkansa leikkisät piirteet.