Kodin IoT-laitteet ja tietoturva - Lahti, Janne (2022)
Tässä tutkielmassa käydään läpi kodin IoT-laitteisiin liittyvää tietoturvaa. Kirjallisuuteen perehtymällä määritellään, millaisia esineitä kuuluu kodin IoT-laitteisiin, ja millaisia teknisiä ominaisuuksia niillä on. Laitteiden ja ominaisuuksien avulla hahmotetaan, millaisia suojautumisen keinoja niihin on mahdollista luoda. Suojautumisen ohella eritellään erilaisia vaihtoehtoja kohdistaa hyökkäyksiä IoT-laitteisiin. Lisäksi tutkielmassa tarkastellaan suhtautumista IoT-laitteiden tietoturvaan. Erityisesti valmistajien vastuuta tietoturvasta huolehtimisesta otetaan huomioon. Myös muiden toimijoiden, kuten valtioiden toimenpiteitä tietoturvan osalta eritellään.