Koneoppimisen soveltaminen sydän- ja verisuonitautien hoidossa - Kalliala, Karri (2022)
Sydän- ja verisuonisairaudet ovat johtava kuolinsyy maailmanlaajuisesti, ja niiden tuottama kuormitus vaivaa etenkin maita, joiden resurssit eivät riitä perusterveydenhuoltoon. Tässä tutkielmassa perehdytään, miten koneoppimista on sovellettu sydän- ja verisuonitautien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä, sekä pohditaan kirjallisuuden perusteella optimaalista ajankohtaa koneoppimisen käytölle sairauden kulun ajalta. Tutkielmassa huomattiin, että koneoppimista käytetään sairauden eri vaiheissa hyvin kattavasti ja monipuolisesti, mutta yksikään vaiheista ei noussut toista merkittävämmäksi.